Vágólapra másolva!
A Sergio Pérez balesete miatti megszakításnak köszönheti, hogy idei legjobb edzéseredményét érte el. Nico Rosberg tapadáshiánnyal küzdött.

Michael Schumacher a visszatérése óta elért legjobb edzéseredményét ismételte meg, amikor Monacóban megkaparintotta az 5. rajtkockát a Mercedesszel, de ő is tisztában van vele, hogy ebben segítségére volt a Sergio Pérez balesete miatti megszakítás.

"Kicsit segítettek a körülmények, mert a 7. kocka valószínűleg reálisabb eredmény lett volna" - ismerte el. "Ettől függetlenül az autónk versenybeállításokkal erősebbnek tűnik ezen a hétvégén, amiből egy újabb jó rajt segítségével megpróbálok majd hasznot húzni."

"Közismert, hogy itt nehezebb előzni, mint a többi pályán, ezért minden a helyes stratégián múlik majd, már csak azért is, mert a gumik tovább tarthatnak, mint az utóbbi néhány futamon, így kevesebb lesz a boxkiállás."

Rubens Barrichello mellett Schumacher az egyetlen a mezőnyben, aki 17 évvel ezelőtt már testközelből átélt egy, a Pérezéhez kísértetiesen hasonló balesetet. "Örömmel hallom, hogy úgy tűnik, Sergio jól van, ami ma egyértelműen a legfontosabb hír" - mondta. "A balesete sokban emlékeztetett arra, ami Karl Wendlingerrel történt 1994-ben, és azt bizonyítja, hogy az FIA által a biztonság javítására azóta bevezetett fejlesztések, különösen az oldalirányú töréstesztek, hasznosak voltak."

A másik Mercedest vezető Nico Rosberg már a délelőtti szabadedzésen elszenvedett bukásával lépéshátrányba került, s amint Norbert Haug is elismerte, az utolsó pillanatig nem látszott biztosnak, hogy az időmérő kezdetéig hátralévő két órában a szerelők rendbe tudják hozni az autóját. Végül sikerült nekik.

"Délelőtt elkövettem egy kisebb hibát, és elvesztettem az irányítást az autóm fölött, de senki nem volt rám mérges, amikor visszatértem a garázsba: a srácok odajöttek hozzám, és csak annyit mondtak, hogy 'gyerünk, adj bele mindent az időmérőn!'" - mesélte Rosberg, aki végül 8. lett, bár miután Lewis Hamilton körét törölték, egy pozícióval előrelépett.

"A Q3-ban kissé nehezek voltak a körülmények, mert számomra épp a legrosszabb pillanatban szakították meg az edzést a piros zászlókkal. Amikor visszamentünk a pályára, már nem tudtam gyors kört futni, mert a gumijaim nem működtek rendesen, de így is elégedett vagyok azzal, hogy egy ilyen kemény nap végén eljutottam a Q3-ig."