Vágólapra másolva!
Megfigyelésre bent tartják, de szerencsére semmije nem tört el a rémisztő monacói balesetben.

Forrás: AFP/Liubomir Asenov
Pérez nagy sebességgel csapódott a Tec-pro falnak

Csapata, a Sauber tájékoztatása szerint Sergio Péreznek egyetlen csontja sem tört el abban a balesetben, amit a Monacói Nagydíj szombati időmérő edzésén szenvedett el (a videó itt látható), de agyrázkódás gyanújával vasárnap reggelig még biztosan kórházban tartják.

A mexikói versenyző pályafutása során először továbbjutott az időmérő döntőjébe, s épp gyors körön volt, amikor az alagút végén lesodródott az ideális ívről. Ahogy visszarántotta autóját a pálya jobb oldala felé, a fékezés pillanatában oldalvást érkezett meg arra a bukkanóra, amely a hétvége során már több galibát okozott.

Délelőtt itt szenvedett hasonló balesetet Nico Rosberg is, az ő autóját azonban megdobták a sikán bukóterében elhelyezett fekvőrendőrök, így centikkel elkerülte a szemközti Tec-pro falat. Csakhogy az FIA az időmérő előtt áthelyezte ezeket a fekvőrendőröket, s Pérez oldalvást az energiaelnyelő báláknak ütközött. A hirtelen lassulásnál beütötte a combját, de a helyi Grace hercegnő kórházban elvégzett vizsgálatok szerint a csodával határos módon nem szenvedett más sérülést.

"Örülök, hogy jól van" - mondta a McLaren-es Jenson Button, aki 2003-ban ugyanott szenvedett balesetet, mint most Pérez, s kénytelen is volt kihagyni miatta a futamot. "Tudom, mennyire kemény ott a fal. A lassulás hihetetlen a becsapódás során."

"Imádok itt versenyezni, különleges a hangulat, de azt gondolom, a biztonságon lehetne javítani. Törekednünk is kell rá."

Rosberg pedig úgy vélte, ideje áthelyezni azt a védőfalat. "Talán el kell gondolkodni rajta, mert szerintem könnyen el lehetne tenni mondjuk 50 méterrel hátrébb, vagy ilyesmi. Monaco általában véve is nagyon veszélyes pálya. Egyes pontjain gyors, és tele van bukkanóval. Az egyik éppen akkor dobja meg ott az autót, amikor az ember rálép a fékre, ami természetesen aggasztó."

Rosberg hozzátette, hogy "nem látta, és nem is akarja megnézni" Pérez balesetét. A Sauber este megerősítette, hogy a mexikói - aki a 10. helyről, eddigi legelőkelőbb rajtpozíciójából indulhatna - biztosan nem vesz majd részt a Monacói Nagydíjon. A délutáni GP2-es futamot állítólag megnézte a tévében, és azt mondta, holnap mindenképpen versenyezni szeretne, az orvosok azonban nem adták meg hozzá az engedélyt.