Vágólapra másolva!
Robert Kubica alig egy kilométerre lakik a versenypályától, s már felállt a tolószékből, de el akarja kerülni a felhajtást, ezért inkább nem látogatja meg a kollégáit.

Menedzsere, Daniele Morelli elárulta, hogy bár az év eleji ralibalesetéből lábadozó Robert Kubica éppen monacói lakásában tartózkodik, amely még egy kilométerre sincs a versenypályától, a hétvégén nem tesz látogatást a forma-1-es paddockban.

"Robert nem jön ide" - mondta Morelli a svájci Blicknek. "Túl nagy lenne körülötte a felhajtás, még ha a tolószékből már fel is állt, és megtette az első önálló lépéseket. A jobb kezével egy tollat is használ."

Ez azért nagy szó, mert Kubica jobb karját az orvosok kis híján kénytelenek voltak amputálni, s csak több, órákig tartó műtéttel sikerült újra működőképessé tenniük, mert nemcsak a csontok törtek el, hanem az idegek és az inak is roncsolódtak benne. Egyelőre nem is lehet megítélni, hogy a lengyel versenyezhet-e még újra a Forma-1-ben.

A Renault istálló tulajdonosa, Gérard Lopez a napokban megerősítette, hogy Kubica idén már nem áll rajthoz, de fölvetette annak a lehetőségét, hogy a pénteki szabadedzéseken később autóba ül. Morelli ezt is kizártnak tartja.

"Amikor majd Robert visszatér, a dobogós helyekért akar harcolni, nem azért, hogy pénteken vezetgessen" - jelentette ki a grandprix.com-nak. "Ez egyáltalán nem szerepel a terveinkben. Mi értelme lenne? Ha felkészült, tesztelhet inkább egy GP2-es autóval."