Vágólapra másolva!
Éppen akkor vetették alá a vizsgálatnak, amikor csapattársa a monacói Q3 elején a falnak csapódott.

Kamui Kobajasi csak utólag értesült csapattársa, Sergio Pérez súlyos balesetéről (videó itt), mert amikor történt, a monacói időmérő döntőjének elején, őt éppen doppingtesztre szólították. Ez a Forma-1-ben is rutineljárásnak számít, bár magukon a nagydíjhétvégéken ritkán végeznek ilyen ellenőrzést a versenyzőkön.

"Sergio balesete természetesen sokkolt, örülök, hogy nincs komoly sérülése. Eleinte nem is tudtam, hogy mi történt, mert éppen doppingtesztre vittek" - idézi a Sauber szombati közleménye a japán versenyzőt, aki már a Q2-ben kiesett, ezért a Q3-ban nem kellett részt vennie. Kobajasi hozzátette, hogy az ő autója is pattogott a pályán, "pedig még a harmadik szabadedzésen is változtattunk a beállításain."

A Sauber technikai igazgatója, James Key megerősítette, hogy Pérez C30-asán nem észleltek technikai hibát. "A csapat számára mindig nagyon aggasztó, ha a versenyzőjét ekkora baleset éri, ezért örömteli volt hallani, hogy alapvetően jól van" - mondta. "Most vizsgáljuk a történteket. Egyelőre semmi nem utal arra az adatokban, hogy valamilyen gond volt az autóval, de még beszélnünk kell Sergióval is, hogy kiderítsük, mi történt."

Pérez agyrázkódást kapott, és a combját is beütötte a nagy erejű becsapódásnál, s bár súlyosabb sérülést nem szenvedett, már biztos, hogy nem fog rajthoz állni a Monacói Nagydíjon. A mexikóit a monacói Grace hercegnő kórházban este meglátogatta a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt is.