Vágólapra másolva!
A Ferrari spanyol pilótája meg van győződve arról, hogy az időmérő végeredménye nem tükrözi hűen az erőviszonyokat.

A remek szabadedzés-eredmények után némi csalódottsággal vette tudomásul a Ferrari, hogy Alonso a negyedik, Massa pedig csak a hatodik helyet szerezte meg a szombati időmérőn. Ahogy sok más csapatét, a Ferrari terveit is keresztülhúzta a piros zászlós kényszerszünet Pérez balesete miatt.

Eredetileg úgy tervezték, hogy a Q3-ban mindkét pilóta két etapot megy két-két mért körrel a szuperlágy gumikon, de idő hiányában tankolás nélkül. A taktika alapján a második mért körnek kellett volna jobbnak lennie az alacsonyabb üzemanyagszint miatt, de az újraindítás utáni rövid időkeret lehetetlenné tette, hogy kiaknázzák a gumikban rejlő lehetőségeket.

Fernando Alonso nem érezte olyan jónak az autóját, mint a szabadedzéseken, de azt azért elmondta, hogy még így is kényelmesebben kezelhető a Ferrari, mint egy hete Spanyolországban. A kétszeres világbajnok meg van győződve arról, hogy a rajtrács nem tükrözi hűen az erősorrendet.

"Ma a McLaren nagyon gyors volt, azt gondolom, Hamilton valószínűleg esélyes lett volna a pole-ra" - mondta. "Hamiltonnak rosszul ment, de a Red Bullnak minden összejött, mi a kettő között voltunk valahol."

Massa főleg azért volt bosszús, mert az utolsó gyors köre remekül sikerült, de a végén a Rascasse-ban hibázott, ami szerinte egy-két pozícióba került számára.

"Itt csekélyebb a gumik elhasználódása, mint amit eddig tapasztaltunk, ezért nem gondolom, hogy túl sok bokszkiállás lenne holnap" - mondta a brazil pilóta.

Pat Fry, a Ferrari vezető versenymérnöke szerint az autójukban megvolt a lehetőség az első soros helyezésre is, bár azt elismerte, hogy Vettelt nem tudták volna megelőzni.

"Csütörtökön láttuk, hogy a versenytempónk nem túl rossz, ezért kell, hogy legyen esélyünk" - nyilatkozta.