Vágólapra másolva!
A McLaren pilótája szerint a Toro Rossók azért nem engedték el hamarabb a lekörözéseknél, mert Vettelt akarták segíteni.

Hamilton a Monacói Nagydíj első két szabadedzése után beszélt arról, hogy szerinte a két Toro Rosso szándékosan tartotta fel őt múlt vasárnap azért, hogy a testvércsapat versenyzőjét, a red bullos Sebastian Vettelt segítsék. A brit szerint azért nem tudta a futam végén megelőzni Vettelt, mert akadályozták a lekörözésnél. A verseny végén folyamatosan közelített Vettelhez, de végül kevesebb mint egy másodperccel kikapott.

"Ilyen dolgoknak nem kellene megtörténnie, mivel ők állítólag nem testvércsapatok, vagy nem?" - fakadt ki Hamilton.

"A múlt versenyen határozottan volt valami ilyesmi... hirtelen az utamban voltak, ami nagy időveszteséget okozott, amelyet lecsökkentettem a végére, de aztán vesztettem. Őt elengedték, engem azonban kanyarokon át feltartottak."

"Ha ez továbbra is így lesz, néhány büntetést ki kell majd osztani. Nem akarok panaszkodni, de már megemlítettem a csapatomnak, tehát már rajtuk áll, megkeresik-e az FIA-t, hogy a sportfelügyelők figyeljenek erre."

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke természetesen visszautasította Hamilton vádját. "A saját versenyzőink is gyakran panaszkodnak a Toro Rosso versenyzőire emiatt (a feltartás - a szerk.)"- mondta. Nincs megbeszélés a csapataink között. A csapatok függetlenül működnek. Nincs olyan taktika, hogy segítsünk az egyik vagy a másik istállónak" - tette hozzá.

A Toro Rosso szóvivője is elutasította Hamilton vádaskodását. "Amikor meghozták a szabályt a múlt szezon előtt, attól kezdve tilos megosztanunk egymással bármiféle technikai tudást, minden együttműködés befejeződött. Tehát nem igaz, hogy feltartottunk volna egy vagy több autót, hogy a Red Bullt segítsük."