Vágólapra másolva!
A vb-címvédő csapat nem szeretné, hogy a többiek lemásolják a bokszkiállásaikat.

Új boxutcai munkamódszerrel készül a Red Bull a Monacói Nagydíjra, miután az egy héttel korábbi versenyen a Ferrari szinte tökéletesen lemásolta Mark Webber kiállásait. Barcelonában Fernando Alonso az első három alkalommal ugyanakkor állt ki kerékcserére, mint ausztrál ellenfele - annak ellenére, hogy a ferraris haladt elöl.

"Kellett legyen valamilyen árulkodó jel, amiből rájöttek, hogy mikor készülünk boxkiállásra. Nem lehetett véletlen egybeesés, hogy Fernando mindig ugyanabban a körben jött ki, mint Mark. Nem tudom, mit láthattak a Ferrarinál - talán a szerelőink rosszkor dugták zsebre a kezüket vagy valamelyikük megfogott egy kereket" - mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. Azt is elárulta, hogy bár többször csak az utolsó pillanatban szóltak Webbernek a rádión, a Ferrari tökéletesen lemásolta őket.

"Végül küldtünk egy kamu rádióüzenetet, Fernando ki is állt, Mark pedig továbbment. De sajnos addigra már késő volt, túl nagy volt a hátrányunk Jenson Buttonhoz és Lewis Hamiltonhoz képest." A Red Bull számára azért jelentett problémát a boksztaktika lemásolása, mert Webbernek így nem sok esélye maradt Alonso megelőzésére. Az idei versenyeken a gumik kopási jellemzői miatt rendszerint az a pilóta kerül előnybe, aki vetélytársainál legalább egy körrel korábban cserél kereket. Ez az úgynevezett "elévágás."

Helmut Marko, a Red Bull F1-es tanácsadója korábban azzal vádolta a Ferrarit, hogy lehallgatják a csapat tagjai között zajló, rádión folytatott beszélgetéseket, bár nem tette egyértelművé, hogy a versenyző és a boxutca közötti kommunikációra, vagy a mérnökök és szerelők által használt intercomra célzott.

Forrás: AFP