Vágólapra másolva!
A Mercedesnél Michael Schumacher balesete ellenére úgy érzik, eredményes első napot zártak Monacóban.

Eredményesen zárta a Monacói Nagydíj csütörtöki napját a Mercedes: Nico Rosberg mindkét szabadedzésen a 3. pozícióban végzett, csak kevéssel lemaradva az éllovasoktól, Michael Schumacher pedig délelőtti balesete ellenére be tudott jönni a 7. helyre délután, megelőzve a Red Bull-os Mark Webbert. Rosberg egykörös tempója különösen biztatónak tűnt, hiszen délután mindössze 2 tizedmásodperc volt a hátránya az edzést megnyerő Fernando Alonsóhoz képest.

"Sikerült egész jó munkát végeznünk. Monacóban többnyire nehéz megtalálni a megfelelő beállításokat, mivel rengeteg dolognak kell stimmelnie a fékerőelosztástól kezdve a gumik elhasználódásáig. Szerintem egészen jó napunk volt, elégedett vagyok azzal, ahogy a hétvégénk kezdődött" - nyilatkozta Rosberg.

A legtöbb pilótához hasonlóan Rosberg is arról számolt be, hogy a Pirelli gumik a vártnál jobban bírják az igénybevételt. "Szerintem emiatt a pole pozíciónak nagyobb jelentősége lesz, mint korábban gondoltam" - vélte. Ezzel valószínűleg arra utalt, hogy a vártnál kevesebb boxkiállásra lehet majd számítani, s emiatt nem lesz annyi lehetőség az előrelépésre a kerékcserék során.

A gumik vártnál kisebb elhasználódására és ennek vasárnapi szerepére célzott nyilatkozatában Ross Brawn csapatfőnök is. A szakember szerint is eredményes napot zárt a Mercedes, és külön dicsérettel illette a csapatot azért, hogy délutánra ismét ütőképes autót varázsoltak Michael Schumacher alá, miután a német délelőtt az első kanyar, a Ste. Devote gumifalának csapta Mercedesét (erről itt látható a videó).

"Annyi történt, hogy arra az etapra változtattunk a beállításokon, és blokkoltam a kerekeimet az első kanyar féktávján. Sajnos túl későn döntöttem úgy, hogy inkább kimegyek a bukótérbe, ezért ütköztem a falnak" - mondta később Schumacher, aki délután 1,2 másodperccel maradt el Alonsótól, és bő 1 szekundummal csapattársától. Hátránya részben azzal magyarázható, hogy Rosberggel ellentétben őt nem küldték ki egykörös etapra, csak hosszabb meneteket teljesített. Ezzel kapcsolatban óvatosan nyilatkozott. "Szerintem a hosszabb etapokon egészen elfogadható teljesítményt nyújtottunk" - mondta.