Vágólapra másolva!
A Renault-nál eredetileg azt remélték, a győzelemre is lehet esélyük Monacóban, de csütörtökön 2 teljes másodperc volt a hátrányuk.

A Monacói Nagydíj titkos esélyesének tartotta önmagát a Renault, amikor megérkezett a hercegségbe, ám a csütörtöki edzésnapon nem váltak be a reményeik, ugyanis 2 teljes másodperccel lassabbnak bizonyultak az éllovasoknál. A délután a 10. helyen végző Nick Heidfeld úgy véli, mivel szombatig mindenki gyorsulni fog, ekkora lemaradást nem hozhatnak be.

Az Autosport kérdésére, hogy csalódott-e az eredménye miatt, Heidfeld azt felelte: "Igen, az vagyok, mert a csapatnál azt hittük, itt az élen harcolhatunk majd, s bár továbbra is erre fogunk törekedni, fogalmam sincs, honnan áshatnánk elő két másodpercet."

Heidfeld - aki a múlt hétvégén, Barcelonában az utolsó helyről kapaszkodott fel a hetedikre, kihasználva a kihagyott időmérőről megmaradt friss gumik előnyeit - hozzátette, hogy a Renault-nak főként az időmérőn kellene fejlődnie. Igaz viszont, hogy a csütörtök délutáni edzésen forgalomba került, amikor feltették az autójára a szuperlágy gumikat, így 1:17.126-os időeredménye nem feltétlenül mérvadó.

Csapattársa, Vitalij Petrov pedig az alagút előtti sikán féktávján megcsúszott, és korrigálás közben Renault-jának mindkét jobb oldali kerekével az ívkülső védőkorlátnak csapódott. "A második edzés végén volt egy balesetem, amikor az autóm először túl-, aztán alulkormányzottá vált, ezért elvesztettem fölötte az irányítást" - mondta. "De összességében elégedett vagyok azzal, amit ebből a napból kihoztunk. Várjuk a hétvége folytatását."