Vágólapra másolva!
Újabb bizonytalanság a Bahreini Nagydíjjal kapcsolatban: menesztették az F1-es pálya személyzetének negyedét.

Forrás: AFP
Újabb akadály a Bahreini Nagydíj megrendezése előtt

Újabb nem várt akadály gördülhet az idei Bahreini Nagydíj megrendezése elé: a Financial Times értesülései szerint nemrég elbocsátották az F1-es pálya személyzetének síita tagjait, akik az alkalmazottak körülbelül negyedét tették ki. Azt nem tudni, hogy az érintetteknek milyen szerepük lett volna a verseny megrendezésében.

A zavargásokkal sújtott, bizonytalan politikai helyzetű arab állam rendőrsége állítólag még április elején tartóztatta le az említett alkalmazottakat, legtöbbjüket pedig azóta felfüggesztették vagy menesztették állásából. Az egyik érintett azt is állította, hogy a rendőrök súlyosan bántalmazták őt és kényszervallatásnak vetették alá.

A pálya illetékesei nem kívántak reagálni a vádakra, egy, a bahreini kormányzathoz közel álló forrás szerint pedig azért váltak meg néhány munkatárstól, mert azok éljenzéssel fogadták az F1-es futam törlésének hírét. Abdulaziz bin Mubarak al-Khalifa kormányszóvivő azt mondta, hogy a kirúgott alkalmazottak állításai alaptalanok vagy túlzók, és csupán szimpátiát szeretnének ébreszteni a lázadók iránt.

Május elején a bahreini pálya elnöke, Zayed Rashed Al Zayani az Autosportnak adott interjújában azt mondta, hogy az országban rendeződött a helyzet, és készen állnak az F1-es verseny megrendezésére. A pálya honlapját megnézve úgy tűnhet, valóban minden a legnagyobb rendben van, május 27-én például autós-motoros nyílt napra várják az érdeklődőket.

Az FIA Motorsport Világtanácsa várhatóan a június 3-ai ülésén dönt a 2011-es Bahreini Nagydíj sorsáról.