Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy októberben megrendezzék az elhalasztott Bahreini Nagydíjat, így azonban az indiai futam decemberre kerülhet.

Bernie Ecclestone továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a szezon későbbi szakaszában megrendezzék a Bahreini Nagydíjat. A versenyt a 2011-es évad nyitányaként március 13-án rendezték volna, azonban az arab világban uralkodó feszült politikai helyzet miatt a futamot elhalasztották.

Ecclestone már többször kijelentette, hogy mindenben támogatja a nagydíj szervezőit, akiknek legkésőbb június 3-ig közölniük kell az FIA-val, hogy képesek lesznek-e megrendezni a versenyt.

Ecclestone Barcelonában bevallotta, lehetségesnek tartja, hogy az arab királyság versenyét október 30-án, az Indiai Nagydíj eredeti időpontjában tartják majd meg. Ez a megoldás azt jelentené, hogy az Új-Delhiben rendezendő versenyt december 4-re halasztanák.

Forrás: AFP/Fred Dufour

"Igen, gondolkozunk rajta" - nyilatkozta Ecclestone a csúsztatás lehetőségéről. - "Minden lehetséges. Jelenleg még nem tudom, mit fogok tenni. Még nem döntöttem, minden a levegőben lóg. Meglátjuk majd, hogy elutazunk-e Bahreinbe."

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn kijelentette, ő nem örülne, ha decemberre kerülne az évadzáró, hiszen a csapat tagjain már így is nagy a teher. "Ezek a srácok nagyon keményen dolgoznak már január vége óta. Ha még decemberben is folytatniuk kell ezt, majd január végén ismét munkába kell állniuk, az már nem fenntartható állapot. Nem tudjuk majd megtartani az embereinket - nemcsak nekik lesz elegük, de a családjuknak is."