Vágólapra másolva!
A Spanyol Nagydíj 60. körében kieső Felipe Massa csak szenvedett az utolsó etapban Ferrarijára felrakott kemény gumikon, végül azonban nem ezért, hanem váltóhiba miatt adta fel a versenyt.

Életében először kieséssel zárta a Spanyol Nagydíjat Felipe Massa, aki a 60. körben a kavicságyban ragadt, így nem tudta folytatni a versenyt. A brazil - csapattársához hasonlóan - nagyon szenvedett az utolsó etapban felrakott kemény Pirelliken, azonban utólag elárulta, hogy váltóhiba miatt volt kénytelen feladni a küzdelmet.

"Nagyon nehéz volt vezetni az autót a kemény gumikon, szinte semmi tapadás nem volt, azt hiszem, sokat vesztettünk velük a többi csapathoz képest" - mondta a leintés után. "Aztán problémám akadt a váltóval, elvesztek a fokozatok. Újra próbálkoztam, de nem keltek életre, ezért képtelen voltam folytatni a futamot."

A versenyző már tavaly is sokat szenvedett a kemény gumikkal, így abban reménykedik, hogy a monacói lágy-szuperlágy gumiallokáció jobban fekszik majd neki. "Ott más gumikat kapunk, talán a lágy és a szuperlágy keverékekkel megtalálhatjuk a jó irányt" - reménykedett.