Vágólapra másolva!
A fiatal mexikói pilóta a 9. helyen végzett a Spanyol Nagydíjon, megszerezve ezzel élete első F1-es pontjait. Pérez ugyan pontszerző helyen végzett Ausztráliában is, de ott mindkét Sauber-pilótát kizárták szabálytalan hátsó szárny miatt.

A Sauber-csapat számára a várakozások felett teljesült a hétvége, hiszen a 12. helyről rajtoló Sergio Pérez és a 14. rajtkockát megszerző Kamui Kobajasi is pontszerző helyen végzett, ami azért is nagy szó, mert a japán pilótát az első körben kiszorították a pályáról, majd egy ütközés miatt defektet is kapott.

"Nehéz volt a mai verseny, kemény küzdelem volt a pontokért. Mivel most szereztem először pontokat a Forma-1-ben, ezért ez az eredmény különösen fontos számomra és a csapatom számára is, ráadásul külön öröm, hogy Kamui is pontszerző helyen végzett. A csapat nagyon jó stratégiát dolgozott ki a versenyre és tökéletes munkát végeztek a bokszutcában is. Úgy érzem, hogy a mai nap egy fordulópont a szezonban, ugyanilyen eredményesen akarjuk folytatni a későbbiekben a lehető legtöbb pontot begyűjtve" - nyilatkozta a verseny után a 9. helyet megszerző Pérez.

"Ma nagyon sok időt veszítettem az első körben: a rajt után kiszorítottak a pályáról aztán egy másik autó is nekem jött, aminek egy bal hátsó defekt lett az eredménye. A kényszerű kerékcsere után az utolsó helyen találtam magam, ráadásul egy nagyon jó állapotban lévő lágy garnitúra is oda lett. Emiatt viszonylag sokáig autóztam kemény keveréken, ami nem volt könnyű, de összességében elégedett voltam a tempómmal. Nagyon örülök, hogy immár negyedszer, zsinórban pontszerző helyen végeztem, ami egyben jelzi is, hogy jó irányba haladunk" - mondta a futam után Kobajasi, aki összesen már kilenc pontot gyűjtött idén.

A csapatfőnök, Peter Sauber ugyancsak örömét fejezte ki a Spanyol Nagydíj után: "Gratulálok Péreznek, aki végre bajnoki pontokat gyűjtött be, hiszen Ausztráliában elvették tőlünk az eredményeket. Nagyon boldog vagyok, hogy az új aerodinamikai csomagnak köszönhetően nem nőtt a hátrányunk az élcsapatokhoz képest".