Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton 36 körön át kergette hiába Sebastian Vettelt a Spanyol Nagydíjon, de szerinte csak néhány kör hiányzott ahhoz, hogy megelőzze a Red Bullt.

Forrás: AFP

A McLarennél elégedettek voltak, amiért idén először mindkét versenyzőjük felállhatott a dobogóra, de Lewis Hamilton úgy érezte, ha a futam néhány körrel tovább tart, övé lehetett volna a győzelem is a Spanyol Nagydíjon.

Hamilton a rajt után visszaesett a 4. helyre, és csak későbbre időzített második boxkiállása révén tudta megelőzni Fernando Alonso Ferrariját. A 30. körtől kezdve durván egy másodperces távolságból üldözte Sebastian Vettelt, ám hiába használhatta a DRS-t, soha nem sikerült támadási pozícióba kerülnie a Red Bull mögött.

"Szerintem gyorsabbak voltunk. Ha meg tudom előzni, könnyedén elhúztam volna tőle" - vélte Hamilton, akinek már az összetett 2. helyezettjeként is 41 pont a lemaradása a címvédő Vettelhez képest.

"Egész délután annyira keményen tapostam a gázt, amennyire csak tudtam, nagyon elégedett vagyok az eredménnyel - még néhány kör, és az élen más lett volna a sorrend, de a végén kifutottam az időből."

"Ezen a pályán a DRS-sel is nagyon nehéz előzni, mert a 3-as és a 9-es kanyarban nem lehet közelről követni a többi autót. Ráadásul Sebastian mögött a felkavart levegőben haladtam, amitől állandóan csúszkált a kocsim - hihetetlenül nehéz volt követnem őt. Az időmérőkön alighanem továbbra is túl nagy a hátrányunk, a versenytempónk azonban megvan."

Élvezte a küzdelmet Barcelonában a másik McLarent vezető Jenson Button is, akinek ezúttal bevált a háromkiállásos taktikája, miközben ellenfeleinek zöme négyszer cserélt kereket.

"Borzalmasan rajtoltam, aztán az 1-es és 3-as kanyarnál is a külső ívre kerültem, további helyeket veszítve ezzel" - magyarázta. - "Az 1. kör végén már 10. voltam, ez szörnyű csalódás volt."

"Nem is hittem volna, hogy a 3. hely onnan elérhető lesz, mivel azonban mindenki más koránra időzítette a boxkiállásait, az én gumijaim viszont még jól működtek, kezdtem úgy érezni, hogy mégis helyzetbe hozhattam magam."

Button a 37. körben néhány pillanat leforgása alatt Fernando Alonsót és Mark Webbert is megelőzte, annak köszönhetően, hogy velük ellentétben a lágy keverékű gumik voltak az autóján.

"Amikor pedig végre átváltottunk az elsődleges (kemény) keverékre, a pálya már remek állapotban volt, így a gumik is működtek. Ma tényleg úgy tűnt, mintha igazán versenyeznék!" - mondta. - "Tudtam, hogy a két éllovast nem lesz könnyű utolérnem, de keményen nyomtam a gázt, hátha történik előttem valami."

Button végül 35 másodperccel Hamilton mögött szelte át a célvonalat, biztonságos távolságban üldözőjétől, Webbertől.