Vágólapra másolva!
A Hispania csapatfőnöke elárulta, ha a Monacói Nagydíjig nem tiltják be a mezőny nagy része által használt trükkös kipufogókat, panaszt tesz az FIA-nél.

Bár a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egyelőre haladékot adott a csapatoknak a diffúzorba gázelvételkor is forró gázt áramoltató kipufogók betiltására, Charlie Whiting versenyigazgató felvetette, hogy a trükkös rendszert nem használó istállók fellebbezhetnek a döntés ellen. Meglehet, hogy erre már Monacóban sor kerül, a Hispania csapatfőnöke ugyanis úgy érzi, a mezőny nagy része igazságtalan előnyhöz jut a korábban már szabálytalannak nyilvánított rendszerrel.

"Azt hiszem, ha ennek nem vetnek véget Monacóig, akkor nem marad más lehetőségünk (mint fellebbezni)" - figyelmeztetett Colin Kolles a BBC-n. "Egyértelműen ki lett mondva, hogy az a rendszer nem felel meg a szabályoknak. Nagyon figyelmesen megvizsgáltuk az ügyet."

"(Spanyolországban) csak azért nem vettük fontolóra a lépést, mert nem igazán vagyunk bevonva a sportszakmai döntésekbe. De egyértelmű, hogy a többi autó szabálytalan" - szögezte le. A HRT-nél egyébként éppen a Spanyol Nagydíjon terveztek bevetni egy hasonló rendszert, azonban az FIA később visszavont keddi döntése miatt meggondolták magukat. A mezőnyből jelenleg kilenc csapat - tehát a Hispania, a Virgin és a Williams kivételével mindenki - ilyen kipufogót használ.