Vágólapra másolva!
A vád már többször fölmerült ellene, de Stefano Domenicali nem hiszi, hogy ezen múlna a csapat sikere.

Amióta a Michael Schumacher/Jean Todt/Ross Brawn/Rory Byrne kvartett elhagyta a Ferrarit, a csapat csak egy konstruktőri vb-címet szerzett: még 2008-ban, amikor Felipe Massa az egyéni összetettben a brazíliai szezonzárón vesztette el a győzelmet. Az új csapatfőnök, Stefano Domenicali uralma alatt a Scuderia egész karaktere megváltozott, sokkal barátságosabb és megközelíthetőbb lett, de a kritikák szerint éppen ez okozza a sikertelenségét is, mert hiányoznak Todt szigorú módszerei.

Amikor a spanyol As című lap Barcelonában nekiszegezte a kérdést, hogy nem túl engedékeny-e, s a Ferrarinak nem lenne-e szüksége egy, a Real Madrid edzőjéhez, Jose Mourinhóhoz hasonló vezetőre, Domenicali azt felelte: "Mourinho a barátom."

"Mindenkinek megvan a saját stílusa. Ha a győzelem azon múlik, hogy az ember mennyire szigorú, vajon 2008-ban miért nyertük meg a vb-t? Nem érdekel, hogy mit mondanak mások. Az a fontos, hogy abban a közösségben legyen tekintélyem, amit irányítok. És most őszintén, ha tavaly elhozzuk a vb-címet Abu Dhabiban, most mennyire más lenne minden?"

"Ugye? Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de a bírálóimnak használniuk kellene a fejüket. Tiszteletben tartom a véleményüket, azonban nem értek egyet vele."

Arra a szintén gyakori felvetésre pedig, hogy a Ferrari ismét túlságosan "elolaszosodott", Domenicali nem is volt hajlandó válaszolni.