Vágólapra másolva!
Rubens Barrichello elmondása szerint Michael Schumacher az egyetlen versenyző, aki támogatja az állítható hátsó szárny használatát Monacóban. Lewis Hamilton elárulta, ő is osztja a német véleményét.

Múlt héten eldőlt, hogy a Monacói Nagydíjon is bevethető lesz az állítható hátsó szárny, bár sokan veszélyesnek tartják a használatát a szűk, egyenetlen felszínű pályán. A GPDA-t vezető Rubens Barrichello elmondása szerint az összes versenyző támogatta a dönthető hátsó szárny, a DRS betiltását - kivéve Michael Schumachert.

"Michaeltől eltekintve az összes pilóta úgy látta a dolgot, ahogy én" - idézi a brazil szavait a Reuters. "Charlie (Whiting) versenyigazgató azt kérdezte, 'szóval mindenki úgy gondolja, hogy ez nem jó ötlet?', és akkor Michael azt felelte, ő nem ért egyet ezzel. Lehet valami az autóján, ami műszakilag remekül működik."

A hétszeres világbajnok egykori csapattársának állítására reagálva úgy nyilatkozott, hogy nem igazán érti a DRS körüli aggodalmakat. "Nem hiszem, hogy néhány gomb megnyomása túl veszélyes lenne. Bízom benne, hogy az FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) képes megtalálni azokat a pontokat, ahol veszély nélkül aktiválhatjuk a rendszert. Elnézést, hogy mást gondolok, mint a többiek. Nem hiszem, hogy egyedül lennék ezzel, de ez a véleményem" - szögezte le.

Ám Lewis Hamilton Barcelonában rácáfolt Barrichellóra, elárulva, hogy Schumacherhez hasonlóan ő is ellenezte a DRS betiltását a hercegségben. "Már izgatottan várom, hogy használhassam" - mondta. "A versenyzői eligazításon mindössze én voltam mellette, szóval nemcsak Michael nem értett egyet a betiltásával. Amikor megemlítettem, visszajött, és azt mondta, 'használhatnánk az alagút kijáratánál 100 méteren keresztül'. Ő volt az egyetlen, aki pozitívan szól hozzá, senki más."