Vágólapra másolva!
A pilóták és a csapat vezetői is elégedetten nyilatkoztak a Spanyol Nagydíjon bevezetett új alkatrészekről a Mercedes GP istállónál.

A Mercedesnél az elmúlt pár versenyen kevés újítást vezettek be, inkább az autó megismerésére, a beállítások finomhangolására koncentráltak, azonban az első európai versenyre már új alkatrészekkel is készültek. Összesen 126 kört tett meg a két pilóta pénteken, műszaki hiba nélkül.

"Ez jelentős előrelépés. A karosszériát, a felfüggesztéseket és még számos apróságot érinti, ez egy kimondottan nagy fejlesztési csomag" - mondta Nico Rosberg az újításokról a versenyhétvége előtt.

A csapat péntek délelőtt főleg az új alkatrészek kipróbálásával fogalakozott, délután pedig az új, keményebb keverékű gumik tesztelésére koncentrált. Péntek délután már mindkét pilóta és a vezetőség is elégedett volt az új fejlesztésekkel.

"Számos új alkatrész van az autón, amiket ma ki akartunk értékelni, és ezt sikeresen meg is tettük" - nyilatkozta a csapatvezető Ross Brawn péntek délután.

"Az elején a legtöbb csapat számára nehéznek tűnt az új kemény gumikat munkára fogni, de sokat tanultunk ma, ami jól fog jönni az autó szombati és vasárnapi beállításánál. A célunk a legjobb ötbe kerülni, akárcsak az előző versenyeken" - tette hozzá a Mercedes sportprogramját irányító Norbert Haug.