Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone nem győzte dícsérni a Pirellit, amiért elég bátor volt ahhoz, hogy gyorsan kopó keveréket gyártson, és izgalmasabbá tegye a versenyt.

"Csak a Pirelli volt erre képes. Bátor lépés volt és a show látványosabb lett. A Michelin és a Bridgestone nem volt hajlandó ilyen gyorsan fogyó gumikat tervezni, mert aggódtak a hírnevük miatt" - nyilatkozta Ecclestone a Blicknek. "Emiatt sokkal izgalmasabbak lettek a futamok. Az állítható hátsó szárny hatása sosem volt egészen egyértelmű, a KERS pedig sosem az előzésről szólt" - tette hozzá. Az interjúban azt is elmondta, nem híve a Forma-1 'bezöldítésének'".

"Valakinek van KERS-e, valakinek nincs. Aki használja, beleölt 15 millió dollárt, amit szívesen megspórolt volna. Rengeteg pénzt szórtak el és senki sem tudja, mi értelme volt. A környezetbarát technológiák a túraautóknak valók, mert ott olyan kocsik futnak, amiket az utcán is láthatunk. Nem árt összehasonlítani a Forma-1-et más sportágakkal. A Tour de France miatt például sokkal több káros anyag kerül a levegőbe, mint miattunk, gondoljunk csak a kíséretre és a rengeteg - autóval közlekedő - nézőre" - zárta a beszélgetést Ecclestone.