Vágólapra másolva!
Új kemény keverékű abroncsot visz a hétvégi Spanyol Nagydíjra a Pirelli. Nőhet a különbség a kétfajta keverék között, így tovább színesedhetnek a stratégiák.

Korábbi ígéretének megfelelően elkészült új kemény keverékű abroncsaival a Forma-1 hivatalos gumiszállítója, a Pirelli. Barcelonában, a hétvégi Spanyol Nagydíjon mutatkoznak be először az abroncsok, amelyeket a Török Nagydíj szabadedzései során már kipróbált a gyártó.

Az új keverék tartósabb, így a várakozások szerint nő a különbség a lágyabb és keményebb keverék között, amelynek köszönhetően színesedhetnek a csapatok által alkalmazott stratégiák. Minden pozitív jel ellenére a Pirelli arra számít, hogy Barcelonában három kiállásra lesz szükség.

"Év eleje óta mondjuk, hogy készen állunk új abroncsok bevezetésére, ha ez hasznos lehet az F1 számára" - mondta Paul Hembery, a Pirelli motorsport-igazgatója. "Barcelonában lesz az első ilyen alkalom. Az új abroncs, amelyet alaposan teszteltünk, tartósabb és kopási szempontból is jobb. Nem beszélhetünk óriási lépésről az eredeti kemény keverékhez képest, de nő a különbség a kemény és lágy gumi között, ami érdekesebbé teheti a versenyt, a csapatok kreatívabb stratégiákkal állhatnak elő. A tesztek alapján három kiállásra számítunk: Barcelonában sokkal hosszabb ideig tart a bokszlátogatás, mint Törökországban, várakozásunk szerint ez is jelentős hatást gyakorol a stratégiákra."

Forrás: AFP