Vágólapra másolva!
Amíg az Ausztrál Nagydíj szerepel a versenynaptárban, addig az eredeti helyszínen, a melbourne-i Albert Parkban tartják a futamot.

Régóta téma az Ausztrál Nagydíj sorsa: a verseny komoly veszteséget termel, ezért felmerült az is, hogy elköszön az F1-től az adófizetők számára ráfizetéses futam. A szervezőbizottság elnöke, Ron Walker korábban olyan javaslattal is előállt, hogy ha az anyagi helyzet indokolja, a közeli Avalonba is elköltözhet a nagydíj.

Az illetékesek megvizsgálták a kérdést, de arra jutottak, hogy ez még több veszteséget okozna. "A verseny az Albert Parkban marad, mert Avalonban csak 200 millió fontos beruházással lehetne megrendezni az Ausztrál Nagydíjat" - mondta Louise Asher, a kiemelt fontosságú rendezvények minisztere. "Melbourne népszerűségének egyik titka éppen az Albert Park-i verseny."

A döntés ellenére továbbra is kiemelt téma a nagydíj veszteségessége, Asher szerint ezért kemény tárgyalásokra számíthat Bernie Ecclestone, ha meg akarja hosszabbítani a 2015-ben lejáró megállapodást. "Keményen fogunk alkudni. Úgy gondolom, hogy az adófizetők szempontjából jobb üzlet is köthető."