Vágólapra másolva!
Ugyan a Red Bullnál hivatalosan nincs első és második számú pilóta, Mark Webbernek mégis inkább azt a feladatot szánják, hogy pontokat vegyen el az ellenfelektől.

Nincs csapatsorrend a Red Bullnál, az istálló hivatalos állásfoglalása szerint Sebastian Vettel és Mark Webber is egyenlő elbánásban részesül. Az ausztrál tavaly többször is utalt arra, hogy második számúnak érzi magát az alakulatnál, voltak is erre mutató jelek, illetve nyilatkozatok, különösen a csapat tanácsadója, Helmut Marko részéről.

Marko a Sport Bildnek adott interjújában ismét célzott arra, hogy Webber idén maximum második lehet Vettel mögött. "Nálunk nincs csapatsorrend. De tény, hogy nagyjából a 2010-es silverstone-i futam óta Mark három tizeddel lassabb Sebastiannál" - jelentette ki Marko, aki nem tartja vb-esélyesnek Webbert.

"Ez túl lassú ahhoz, hogy saját erőből nyerhessen. De ha olyan magas szinten versenyez, mint tette azt Törökországban, értékes és fontos pontokat vehet el a riválisoktól." Webber jelenleg harmadik a világbajnoki összetettben, hátránya 39 pont csapattársával szemben.