Vágólapra másolva!
Egy francia lap értesülése szerint Lewis Hamilton előszerződést kötött a Red Bull-lal a 2013-as idényre. A 2008-as világbajnok a McLarennel is tárgyal a hosszabbításról.

Év eleje óta téma, hogy Lewis Hamilton esetleg a Red Bullhoz igazol, egy friss pletyka szerint a 2008-as bajnok már alá is írt a világbajnoki címvédőhöz. A francia tomorrownewsf1.com értesülése szerint Hamilton előszerződést kötött a Red Bull-lal 2013-ra, miközben a McLarennel is tárgyal 2012 végéig szóló szerződése meghosszabbításáról.

Hamilton a hírek szerint néhány héttel ezelőtt írta alá az előszerződést. A Red Bull korábban hatástanulmányt készített azzal kapcsolatban, hogy milyen területeken tudna terjeszkedni a jövőben, az eredmények szerint az afrikai piac még teljesen kiaknázatlan terület. Hamilton ennek megfelelően az afrikai piaccal kapcsolatos stratégiában kapna kulcsszerepet mint a márka arca.

A hír szerint a Red Bull Vettellel is konzultált Hamilton esetleges szerződtetéséről, a német nem emelt kifogást. Nem tetszenek viszont az elképzelések a fődizájner Adrian Newey-nak, aki ismeretlen okból nem örülne Hamilton szerződtetésének.

Forrás: AFP

A Red Bull-lal kötött előszerződés és leginkább az aláírás kiszivárogtatása nyomásgyakorlás lehet Hamilton részéről Martin Whitmarshra. A McLaren-csapatfőnök több évre láncolná az istállóhoz Hamiltont, aki ehelyett rövid távú, maximum egy plusz egy éves hosszabbításokban gondolkozik.