Vágólapra másolva!
Rubens Barrichello, a pilóták szövetségének elnöke szerint a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) rossz döntést hozott, amikor engedélyezte az állítható szárnyak monacói használatát.

Konszenzus hiányában az FIA úgy döntött, hogy a Monacói Nagydíjon sem tiltja be az állítható hátsó szárnyrendszer (DRS) használatát. Rubens Barrichello, a Williams pilótája szerint rossz döntés született, korábban több társával együtt úgy fogalmazott, a szárnyak veszélyes manőverekbe hajszolhatják a pilótákat, különösen az időmérőn, az alagút végén.

Az FIA a döntés meghozatalánál a csapatok, és nem a pilóták véleményét vette alapul, Barrichello reméli, hogy a szövetség később nem fogja megbánni. "Ez egy rossz döntés" - mondta Barrichello, aki a pilóták szövetségének (GPDA) elnöke. "Beültetném az élenjárókat egy autóba, hogy tessék, csinálják meg az alagutat nyitott szárnnyal."

"Véleményem szerint csak arra várnak, hogy valami rossz történjen. Ha megtörténik, majd azt mondják, 'oké, akkor jövőre nem lehet használni.' A pilóták véleményére most nem figyeltek oda, és ez rossz. Úgy gondolják, hogy a DRS-sel növelni lehet az előzések számát? Valószínűleg igazuk van, de ez valakinek fájhat. Ezt tapasztalatból mondom."

Forrás: AFP

Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke is nehéz hétvégére számít. "Sok vita volt a pilóták között, érvek és ellenérvek is elhangzottak" - nyilatkozta Domenicali. "Monaco kemény lehet, de ha biztonságról van szó, jobb csendben maradni, és nem mondani semmit nyilvánosan. Természetesen nagyon trükkös lesz, de ez a döntés, ebből kell kihoznunk a maximumot."