Vágólapra másolva!
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint korai lenne kijelenteni, hogy az idén nem lehet megszorongatni az istállót.

Sebastian Vettel Isztambulban idei harmadik futamgyőzelmét szerezte a Red Bull-lal, a német pilóta erőlködés nélkül nyerte a versenyt. Noha Vettel és a Red Bull előnye is nagy a világbajnoki pontversenyben, a csapat szerint butaság lenne azt gondolni, hogy verhetetlen az autó.

Christian Horner csapatfőnök szerint a Red Bull előnye nem olyan nagy, mint ahogy azt a riválisok gondolják. "A dolgok gyorsan változhatnak" - mutatott rá Horner az F1 egyik alapigazságára. "Törökországban Alonso alaposan megnehezítette a dolgunkat, rajta kívül senki nem volt a közelünkben. Két-három héttel ezelőtt viszont a McLaren volt az a csapat, amelytől tartanunk kellett, és a Mercedes is sokat lépett előre."

"Nem engedhetjük meg magunknak a lazítást, leszegett fejjel kell dolgoznunk, tanulnunk és javítanunk az autó teljesítményén. Fantasztikus, hogy 43 pontos előnyünk van a konstruktőri versenyben, Sebastian 34-gyel vezet, de mindannyian tudjuk, hogy ez a különbség gyorsan eltűnhet. Tavaly például éppen 43 pontot dobtunk el könnyedén Isztambulban, igazi elégtétel, hogy egy évvel később kettős győzelmet ünnepelhettünk."

Horner állítja, a Red Bull csaknem teljesen kijavította a KERS-t. "Jelentős előrelépést értünk el. Sebastian probléma nélkül használta a rendszert, és Marknál is csak egy apró meghibásodás jött elő, amikor a Fernando elleni csatában keményen használta. Összességében kijelenthetjük, hogy a módosítások hozták a várt eredményt."

Forrás: AFP