Vágólapra másolva!
A tavalyi évben a két Red Bull, idén pedig a Lotus Renault csapat két pilótája, Nick Heidfeld és Vitalij Petrov ütközött össze Isztambulban. Bár mindketten folytatni tudták a versenyt, a baleset nélkül valószínűleg előrébb végeznek a hetedi-nyolcadik helynél.

Petrov nem csak a Schumacherrel történt afférjával tűnt fel a Török Nagydíjon, saját csapattársával ő volt egy kicsit túl kemény. Heidfeld a DRS-zóna végén bebújt mellé, de az orosz versenyző ezzel mit sem törődött. Annyira görcsösen ragaszkodott a helyéhez, hogy előbb összement Heidfelddel, majd kiterelte a bokszutcába. A csapatfőnöknek utólag biztosan volt egy-két keresetlen szava a fiúkhoz, ennél azért előzékenyebb magatartás várható el a csapattársaktól. Heidfeld kézmozdulatokkal is jelezte Petrov viselkedéséről alkotott véleményét, ám a futam utáni nyilatkozatok szerint már szent a béke a két pilóta között.

"Ennek nem lett volna szabad megtörténnie, nem szép történet" - fogalmazott Heidfeld a BBC-nek a Petrovval történt afférjáról. "Nem vagyok teljesen elégedett a versennyel. A tempónk ugyan jó volt, de sokszor kellett forgalomban versenyeznem, és ha egy kicsivel több helyem van, biztosan előrébb végzek" - tette hozzá a német versenyző.

Nyilatkozatában Petrov nem is igen beszélt a koccanásról: "Izgalmas verseny volt, ami nagy kihívást jelentett a csapat számára. Azt hiszem, amikor az elején Schumacherrel ütköztem, az döntő volt a versenyem szempontjából, mert beszorultam néhány lassabb versenyző mögé. A nyolcadik helynek nagyon örülök, hiszen Nick is,és én is pontot szereztünk, ami nagyon jó a csapatnak".

Forrás: AFP