Vágólapra másolva!
A hétszeres világbajnok nem volt elégedett a mindent eldöntő utolsó körével a Q3-ban.

"Érthető, hogy nem vagyok boldog a kvalifikáció eredményével. Fura, úgy tűnt, minél jobban nyomtam az utolsó körömben, annál több minden sikerült benne rosszul. A határon voltam a lehetőségekhez képest, de az autó csak csúszkált, ezért soha nem találtam a ritmust. Kár ezért, különösen az ígéretes délelőtti szabadedzés után" - nyilatkozta Schumacher.

"Elégedettek vagyunk a fejlődéssel, amit az utóbbi pár futamon felmutattunk. A szezon elején azt mondtuk, az autóban nagyobb potenciál van, mint amennyit eddig ki tudtunk aknázni belőle, és ez most beigazolódott. Nem volt semmi drámai változtatás: a csapat és a versenyzők is nyugodtak maradtak, és keményen dolgoztak, hogy a csomagunk rendben legyen" - mondta Ross Brawn csapatfőnök az időmérő után.

"Nagyszerű kör volt Nicótól, a harmadik hely jó eredmény számunkra Sebastian és Mark mögött. Michaelnek nem volt tökéletes a köre a Q3-ban, de azok után, hogy délelőtt a második leggyorsabb volt, a negyedik sorból egy jó rajttal javíthat a versenyen" - tette hozzá Norbert Haug, a Mercedes-Benz Motorsport elnökhelyettese.