Vágólapra másolva!
A Lotus Renault pilótája aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy mostanra túl könnyűvé vált az előzés a F1-ben.

A szezon elején a rajongók követelésére vezette be az FIA az állítható hátsó szárnyak (DRS) használatát, így könnyítve meg az előzést, ám a rendszert csak a pályáknak közvetlenül a futam előtt meghatározott szektoraiban használhatják a versenyzők.

Mint korábban megírtuk, az új rendszernek köszönhetően soha nem volt még ennyi előzés az F1 történetében, de a nagyszámú helycseréhez hozzájárul a KERS, illetve a Pirelli gumik gyors kopása is. Úgy tűnik, a rajongók idén megkapják, amit akartak, Heidfeld azonban nem örül annyira a változásoknak.

"Hosszú ideje ez a legszélsőségesebb dolog, amelyet a Forma-1-ben láttam, figyelembe véve, hogy mennyi előzés volt eddig. Néha talán túl könnyűnek is tűnik a dolog " - nyilatkozta a német versenyző az RTL tévécsatornának.

A 33 éves pilóta azonban a sok előzés mellett a Red Bull eddigi szerepléséről is elmondta a véleményét. Szerinte még korai kijelenteni, hogy a Red Bull és Sebastian Vettel sétálhat majd haza év végén a világbajnoki címmel.

"Az első futamok után voltak, akik azt mondták, az idei szezon sétagalopp lesz a Red Bull és Vettel számára. De ha visszanézzük az elmúlt néhány évre, akkor egyértelmű, hogy ritkák az ilyen menetelések. Például a McLaren gyakran kezd egy kicsit gyengébben, de aztán nagyon gyorsan feljavul a teljesítményük" - fogalmazott Heidfeld

"A McLarennél nagyon komoly fejlesztések zajlanak, nem csodálnám, ha komoly kihívói lennének a Red Bulloknak. Azért remélem, legalább még egy csapat ott lesz a nyomukban. Természetesen a Renault-ra gondolok" - tette hozzá a német pilóta.

Kedden Phil Prew, a McLaren főmérnöke egy sajtótájékoztatón elismerte, hogy a Red Bull RB7 és az MP4-26 között jelenleg körönként öt tizedmásodperces különbség van.