Vágólapra másolva!
A Rupert Murdoch vezette News Corporation médiacsoport megerősítette, hogy egy olasz, a Fiathoz és a Ferrarihoz közel álló befektetési csoporttal közösen megvásárolná a Forma-1-et.

Hetek óta pletykálnak arról, hogy a Rupert Murdoch vezette News Corporation átveheti az irányítást a Forma-1 felett. A tervezett üzlet nincs ínyére a jelenlegi jogtulajdonos Bernie Ecclestone-nak, egy korábbi nyilatkozata szerint az Európai Bizottság nem is járulna hozzá az adásvételhez.

A News Corporation ettől függetlenül hivatalosan is bejelentette, hogy valóban érdekli a Forma-1, az átvételt egy olasz, a Fiathoz és a Ferrarihoz közel álló befektetési csoporttal, az EXOR-ral közösen valósítaná meg.

"Az EXOR, Európa egyik legnagyobb befektetési társasága és a News Corporation médiacsoport megerősíti, hogy a Forma-1 hosszú távú fejlődését biztosító üzlet előkészítésére készül" - áll a hivatalos közleményben. "A következő hetekben és hónapokban az EXOR és a News Corporation felkeresi a kisebb és nagyobb tulajdonrésszel bíró résztulajdonosokat."

Az EXOR-t John Elkann vezeti, aki elnöke és vezérigazgatója a Ferrari anyacégének, a Fiatnak. Ezenfelül az EXOR-t az Agnelli család irányítja, mely szintén erős szálakkal kötődik a Ferrarihoz. A jelenlegi tulajdonos, a CVC Capital Partners "barátságos kísérletnek" tartja a felvásárlási törekvéseket, közleményében azonban annyit írt, hogy az F1 jelenleg nem eladó.