Vágólapra másolva!
Mivel a Williams istálló az első három futamon még pontot sem szerzett, Frank Williams tulajdonos jelentős változtatásokat hajtott végre a technikai vezetőségben.

Forrás: Williams

A 2011-es szezon végén az istálló gyenge teljesítménye miatt távozik posztjáról Sam Michael technikai igazgató, és Jon Tomlinson, a csapat aerodinamikáért felelős főmérnöke. Júniusban viszont főmérnökként csatlakozik az istállóhoz a korábban kémkedési botrányba keveredett Mike Coughlan.

"Mind Sam, mind Jon nagyon tehetséges és motivált szakember, egyikük tíz, másikuk öt éve nagyon keményen dolgozik a csapatért" - fogalmazott Frank Williams.

Forrás: Williams
Sam Michael

"Mindazonáltal azt ők is elismerik, hogy a csapat nem üti meg azt a mércét, amelyet a szezon előtt felállítottunk. Ezért vállalják a lemondást, hogy a csapat a szükséges reformok után összeszedje magát, és újra az élmezőnyben legyen. A szezon végéig mindketten a helyükön maradnak, hogy a versenyekre tudjunk koncentrálni. Nagyon hálásak vagyunk nekik a profi hozzáállásukért" - folytatta a brit csapattulajdonos.

A hírek szerint viszont már júniusban csatlakozhat az istállóhoz a korábban többek között a McLarennél is dolgozó Mike Coughlan. A brit mérnök a Lotusnál kezdte F1-es karrierjét, majd következett a Tyrell, a Ferrari és az Arrows, míg végül a McLarennél kezdett dolgozni mint a csapat főtervezője. 2007-ben, öt év munka után viszont kénytelen volt távozni, miután belekeveredett a McLaren és a Ferrari körül kirobbant kémkedési botrányba, ami miatt kétéves eltiltást kapott. Azóta többek között a NASCAR sorozatban szereplő Michael Waltrip Racingnél is dolgozott főmérnökként, illetve ő tervezte az Ocelot nevű harci járművet is, amely a katonák biztonságos szállításáért felel.

Forrás: Williams
Joe Tomlinson

"Mike fantasztikus mérnök, akinek óriási tapasztalata van, nemcsak a Forma 1-ben, hanem a civil járművek tervezésében is" - méltatta Frank Williams a csapat új főmérnökét.

"Három éve a viselkedése miatt el kellett hagynia az F1-et, de tudja, hogy mekkorát hibázott, és őszintén megbánta a dolgot. Érkezése az első lépés az istálló technikai részlegének újjáépítésében" tette hozzá.