Vágólapra másolva!
A május 1-jei határidőig nem jelezték egyértelműen a bahreini szervezők, hogy mi lesz az elmaradt idénynyitó sorsa. A "közeljövőben" akar újra versenyt rendezni az ország.

Bernie Ecclestone szerette volna, ha a bahreini szervezők még egy hónapot kapnak a döntésre az elmaradt idénynyitó pótlásával kapcsolatban, hivatalosan azonban érvényben maradt a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) május elsejei határideje. Az idő letelt, a szervezők pedig nem adtak konkrét választ azzal kapcsolatban, hogy lesz-e verseny 2011-ben.

A bahreini illetékesek közleményt adtak ki, melyben a pálya elnöke, Rashid Alzayani többek között köszönetet mondott a támogató üzenetekért, illetve jelezte, hogy "az országban napról napra javulnak a körülmények, és a közhangulat pozitív irányba mozdult el."

"A Bahreini Nagydíj megrendezése nagy megtiszteltetés az ország és polgárai számára. Alig várjuk, hogy a közeljövőben újra vendégül láthassuk a csapatokat, pilótákat és mindenkit, aki a Forma-1-hez tartozik" - áll a közleményben, amelynek megfogalmazása inkább arra enged következtetni, hogy már csak jövőre lesz futam. Ecclestone bizakodó, szerinte "Bahrein F1 iránti elkötelezettsége teljesen nyilvánvaló", a maga részéről pozitív végkifejletben bízik.