Vágólapra másolva!
Tony Fernandes, a Team Lotus tulajdonosa egyelőre nem nevezi át Caterhammé Forma-1-es csapatát. A GP2-es alakulat ugyanakkor vált.

Szerdán hivatalossá vált, hogy a Team Lotus tulajdonos-csapatfőnöke, Tony Fernandes megvásárolta a brit Caterham sportkocsigyártót. Fernandes a júliusi Brit Nagydíjon árulja el, hogy mit tervez az új szerzeménnyel, elképzelhető az is, hogy átnevezi F1-es csapatát.

De nem azonnal, egy ideig biztosan marad a Team Lotus elnevezés, a Caterham lesz viszont a névadója Fernandes GP2-es alakulatának. A tulajdonos valószínűleg kivárja, hogy a Lotus-csoport elleni jogi csata milyen eredménnyel zárul: amennyiben a bíróság eltiltja az alakulatot a Team Lotus név használatától, szükség esetén azonnal válthat.

"Őszintén szólva, nem tudom, hogy mi lesz a névvel" - nyilatkozta Fernandes. "Arra várok, hogy kiderüljön, mi van a bírósági üggyel és ilyesmikkel. Az optimális megoldás a két csapat házassága lenne: sokan mondják, hogy a Lotusnak már van saját F1-es istállója, de akkor mi van? Létezik Manchester United és Manchester City is. Az emberek előbb-utóbb megértik, hogy melyik márka mögött ki áll és eldöntik, hogy melyiket akarják. Őszintén remélem, hogy mindkét Lotus maradhat."