Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel részben a Red Bull kulcsembereinek jövőjétől tette függővé saját szerződés-hosszabbítását. Mindenki maradt, így aláírt ő is.

Sebastian Vettel 2014 végéig meghosszabbította szerződését a Red Bull-lal, az aláírás előtt azonban biztosra akart menni. Maradását olyan kulcsemberek jövőjétől tette függővé, mint amilyen a főtervező Adrian Newey, Vettellel nagyjából egy időben így ötven szakember írt alá új szerződést a csapattal.

"Valóban, a kulcsemberek maradása fontos szempont volt az új szerződésem aláírása előtt, de nemcsak Newey számított" - mondta Vettel az olasz Autosprintnek. "Nehéz tervezni a jövőre, nem lehet tudni, mi történik holnap. Megeshet, hogy visszamegyek a hotelbe, leesek a lépcsőn, eltöröm a lábam és idén már nem leszek képes nyerni. Szélsőséges példa, de megtörténhet."

"Adrian egyike a csapat legfontosabb embereinek, de mások is vannak. Akartam a szerződés-hosszabbítást, de nem egy teljesen más csapatban." Az új szerződés egy időre értelmetlenné teszi a ferraris pletykákat Vettellel kapcsolatban, de néhány év múlva ismét téma lehet az átigazolás.

"Ferrari? Sokat beszélek róla, mert sokszor kérdeznek erről. Többször mondtam, a Ferrari különleges csapat, de ez az egész csak egy öngerjesztő szituáció: mindig válaszolnom kell, amikor az olaszokról kérdeznek. Számomra a Ferrari legenda és megtiszteltetés lenne, ha egyszer a csapat pilótája lehetnék. De ez nem azt jelenti, hogy most szeretnék odamenni, teljesen elégedett vagyok a jelenlegi helyzetemmel."