Vágólapra másolva!
Tony Fernandes, a Team Lotus tulajdonos-csapatfőnöke megerősítette, hogy megvásárolta a brit Caterham sportkocsigyártót. Akár nevet is válthat a csapat.

A Forma-1-et is felhasználja friss szerzeménye, a Caterham népszerűsítésére Tony Fernandes. Hivatalosan is megerősítette a Team Lotus tulajdonos-csapatfőnöke, hogy megszerezte a híres brit sportkocsigyártót, amely eddig a Corven kockázatitőke-befektetési csoport tulajdonában volt.

A Corven száz százalékban adta át Fernandesnek a Caterhamet, amely az új tulajdonos ígérete szerint új modellekkel áll elő és több új piacon is megjelenik, tiszteletben tartva a márka gyökereit. Helyén marad a jelenlegi menedzsment, amelyet Ansar Ali vezet.

Fernandes szoros együttműködést tervez a Team Lotus és a Caterham között, erről a júliusi Brit Nagydíjon árulnak el részleteket. "A Team Lotus komoly platform a Caterham népszerűsítésére" - jelezte Fernandes, hogy szoros összefonódásra lehet számítani. Akár a névcsere is benne lehet a pakliban.

A tulajdonosváltás alkalmából limitált szériás modell mutatkozik be a Caterham Sevenből, a 25 darabos sorozat a Team Lotus fényezésével készül.

Forrás: Team Lotus