Vágólapra másolva!
A Kínai Nagydíjon a Mercedes GP a benzines melléfogás ellenére is bizonyította, hogy van potenciál az autójában. Felipe Massa szerint oda kell figyelni az alakulatra.

Kínában akár a dobogóra is felállhatott volna a mercedeses Nico Rosberg, üzemanyagproblémák miatt azonban végül be kellett érnie az ötödik hellyel a németnek. Rosbergnek az utolsó 16 körre vissza kellett vennie, ellenkező esetben nem jutott volna el a célig. Öt-hat kilogramm benzin hiányzott a Mercedesnél, a szokatlan hibát azért követte el a csapat, mert nem számolt azzal, hogy Sanghajban ennyire jó lesz az autó.

Alapszabály a Forma-1-ben, hogy egy autó minél jobb, annál többet is fogyaszt. Az első két verseny tapasztalatai alapján Kínában is visszafogott szerepléssel számolt a Mercedes, ezt erősítették a szabadedzésen futott hosszú etapok eredményei is. Versenytempóban aztán úgy felgyorsult az autó, hogy olykor három másodperc volt a különbség a szabadedzéses szimulációkhoz képest, erre pedig nem készült az istálló. Michael Schumachert csak azért nem érintette a baki, mert a verseny elején sokat autózott forgalomban, miközben Nico Rosberg sokáig vezetett.

Az elszalasztott esély ellenére bizonyította a Mercedes, hogy van potenciál a W02-esben, már Felipe Massa is nagy riválisként számol a csapattal. "Sanghaj után a Mercedesszel is élcsapatként kell számolnunk" - nyilatkozta Massa. "Időmérőn gyorsabbak nálunk, a Red Bull szintjét azonban még nem érték el. De az is igaz, hogy a Red Bull teljesítménye csökken a versenyre, szóval hamarosan a Mercedes is beleszólhat az első hely sorsába."

Forrás: AFP

"Jót tett a Forma-1-nek, hogy Kínában Lewis nyert, de nem szabad elfelejtenünk, hogy Sebastian második lett, így továbbra is nagyon jól áll a vb-pontversenyben. Van közel három hetünk, hogy felkészüljünk Törökországra, mindenki a legjobbját fogja nyújtani."