Vágólapra másolva!
A Mercedes GP csapatfőnöke szerint az istállóknak át kell gondolniuk, mire használják ki a szezon előtti tesztek adta lehetőségeket.

Brawn szerint az idei tesztek tapasztalatai alapján jövőre nem csak a fejlesztésekkel kell foglalkozniuk a csapatoknak, az autók kiismerésére is időt kell hagyniuk. Az angol csapatvezető szerint a legjobb példa erre a saját istállója. Véleménye szerint ugyanis, ha több időt fordítottak volna az új autó kiismerésére, ahelyett hogy a megbízhatóságot javító fejlesztési csomagra és az utolsó tesztre időzített új aero-csomagra fókuszálnak, akkor sokkal jobb eredményeket érhettek volna el az első három futamon.

"Ha a tavalyi évet vesszük, az utolsó öt futamon semmit sem változtattunk az autónkon, mégis gyorsultunk. Rengeteg időnk volt kiismerni az autót. Most viszont már látjuk, hol rontottuk el. Semmi drámai változás, csak átgondoltuk, mi a fontosabb. Ennek eredményét láttuk Kínában" - mondta Brawn. Csapata, úgy látszik, mostanra ismerte ki a W02-est, hiszen Kínában már meggyőzőbb teljesítményt nyújtottak, mint a korábbi két futamon.

Érdekes, hogy a Mercedes GP-hez hasonlóan, a gyengén szereplő Ferrari (Brawn korábbi csapata) is az utolsó pillanatra hagyta a szezon előtti fejlesztések kipróbálását, míg a futamokon remeklő, az előszezoni teszteken pedig csak szenvedő McLaren már nem fejlesztette tovább autóját Barcelonában, az utolsó előszezoni teszten.