Vágólapra másolva!
Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke nagyon elégedetlen a csapat szezonkezdésével. Azonnali előrelépést szeretne látni.

Eddig képtelen volt megfelelni a szezon előtti várakozásoknak a Ferrari, a maranellói istálló még nem állhatott dobogóra. Különösen időmérőn lassú Fernando Alonso és Felipe Massa, de Kínában már a versenytempó sem volt az igazi.

Hírek szerint a szélcsatornából nyert téves adatok miatt szenved a Ferrari, az elnök Luca di Montezemolo szerint "nagyon kellemetlen" pillanatokat él át jelenleg az istálló. A vezér azonnali reakciót követel.

"Ez nem lehet a csapat szintje" - üzent Montezemolo. "Elvárom a mérnökeinktől, hogy elszántsággal és legjobb tudásuk szerint reagáljanak a helyzetre. Hozzák ki magukból a maximumot, és amint lehet, javítsanak az autó teljesítményén. Azt akarom, hogy a Ferrari azon a szinten versenyezzen, amelyet a rajongókkal együtt én is elvárok!"

Forrás: AFP
Nem vár csodát a csapatfőnök

Stefano Domenicali csapatfőnök vette az adást, de nem lát esélyt a gyors javulásra. "Autónk teljesítménye még mindig nem tart ott, amire a szélcsatorna alapján számítottunk, még akkor sem, ha a versenyek különböznek az időmérőktől" - mondta Domenicali.

"Gyakorlatias vagyok, biztos, hogy a gyárban keményen fog dolgozni mindenki. De tudom azt is, hogy ezt nem lehet megoldani ilyen rövid idő alatt. Törökországban nem számítok csodára."