Vágólapra másolva!
Fernando Alonso pihenésre használja fel a Török Nagydíj előtti háromhetes szünetet. A spanyol szerint Isztambulban sem várható változás az erőviszonyokban.

A Ferrari egyelőre messziről nézi az élmezőnyben zajló csatát, Luca di Montezemolo elnök máris azonnali fejlődést követel a csapattól. Fernando Alonso szerint nem sokat számít, hogy a Kínai Nagydíjat Lewis Hamilton nyerte a McLarennel, még mindig a Red Bull az első számú csapat.

"A Red Bull még mindig a többiek előtt jár" - jelentette ki Alonso. Ugyan a Ferrari új alkatrészekkel, többek között friss fejlesztésű első szárnnyal utazott Kínába, az elemek a kamionokban maradtak. "Nem használtuk őket, mert nem készültek el teljesen."

"Autónk aerodinamikailag és mechanikailag is ugyanaz volt, mint Malajziában. A Mercedes és a McLaren használta új fejlesztéseit, talán ezért voltak jobbak. Törökországban nekünk is lesz néhány újdonságunk, de a többiek sem mennek vakációzni, úgyhogy nem várok jelentős változást az erőviszonyokban. Személy szerint pihenek egy kicsit a háromhetes szünetben: egy hónapja nem voltunk otthon, felpattanok a biciklimre, és kiszellőztetem a fejem."

"Reálisan nézve a Ferrarinak Törökországban sem lehet esélye arra, hogy utolérje a Red Bullt és a McLarent, de közelebb kellene kerülnünk hozzájuk."