Vágólapra másolva!
A Red Bull istálló bokszutcai személyzete felháborítónak tartja, hogy Jenson Button véletlenül az ő helyükre állt be kerékcserére a hétvégi Kínai Nagydíjon, ugyanakkor a csapatfőnök és a pilóták nem látják ennyire tragikusnak az esetet.

A McLaren brit versenyzője Sebastian Vettellel együtt érkezett a bokszutca bejáratához, és valószínűleg annyira német vetélytársára koncentrált, hogy véletlenül a Red Bullhoz állt be kerékcserére. Igaz, egy pillanat múlva rájött tévedésére, és a szerelők heves gesztikulálása közepette gyorsan átment az egy garázzsal odébb várakozó saját szerelőihez.

Annak ellenére, hogy az incidens után Vettel még a bokszban megelőzte Buttont, a Red Bull szerelői és mérnökei nem túl boldogok.

"Rájöttem, hogy az egész csalás volt. Nagyon csalódott vagyok, hogy Button hozzánk állt be, hogy így lassítson minket. Szerintem ez nagyon tisztességtelen lépés volt" - nyilatkozta Mark Lenton, a Red Bull hátsó szárnyakért felelős mérnöke, egyben Mark Webber főmérnöke a BBC-nek.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint azonban nem történt ekkora tragédia: "Nyilvánvaló, hogy szeretne nálunk versenyezni, ezért állt be hozzánk" - nyilatkozta nevetve.

"Istenem, nem hiszem el, hogy ezt csinálom - gondoltam magamban, amikor észrevettem a bakimat"- mondta a verseny után Button.

A másik érintett, a világbajnoki címvédő Vettel is nevetve beszélt a történtekről, bár felhívta a figyelmet az ilyen hibából adódó hátrányokra.

"Várnom kellett, mert nem akartam kétszer megállni, emiatt vesztettem egy kis időt. Nem volt könnyű dolguk a szerelőknek sem, egy ilyen eset könnyen kibillenti őket a ritmusból"- nyilatkozta Vettel.