Vágólapra másolva!
Az isztambuli versenyig hátra levő hetekben a világbajnokságot jelenleg vezető Red Bull istálló elsősorban az autók megbízhatóságával kapcsolatos problémákat szeretné kijavítani. Főleg a KERS-szel vannak gondok.

Sebastian Vettel eddig remekül teljesít a 2011-es szezonban: rajt-cél győzelmet aratott a két nyitófutamon, Kínában pedig második helyen végzett Lewis Hamilton mögött. Csapattársa, Mark Webber azonban már jóval több problémával küzd, elsősorban a KERS rendszere nem működik megfelelően.

Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója a német Focus című lapnak nyilatkozva elmondta, hogy ezek miatt a problémák miatt esett vissza a harmadik helyre Vettel a sanghaji verseny rajtját követően.

"A rajtnál csak részben működik a KERS" - mondta Marko. "Ugyanakkor nincs garancia arra, hogy orvosolni tudjuk a hibákat Törökországig" - tette hozzá.

A csapatfőnök, Christian Horner sokkal optimistábban nyilatkozott: "Van három hetünk, hogy végrehajtsuk a fejlesztéseinket. Biztosnak kell lennünk benne, hogy minden körben működőképes lesz a KERS-ünk."

A Red Bullnál a kommunikációval is gondok voltak Kínában, Vettel ugyanis a mikrofon hibája miatt nem tudott rádión kommunikálni a bokszutcával, így csak táblákon keresztül kaphatott információkat.

"Valószínű, hogy az itatórendszerrel voltak gondok, és víz került a mikrofonba"- magyarázta az esetet Horner.