Vágólapra másolva!
Jó rajtpozíciói ellenére ez a hétvége is rosszul végződött a Toro Rosso-csapatnak. Buemi 14. lett, míg Alguersuari kiesett a versenyből a leeső hátsó kerék miatt.

"Nem ezt az eredményt vártuk az időmérő után, így egy kicsit csalódott vagyok" - mondta a futam után Buemi.

"Nem igazán tudom, mi történt a rajtnál, belülről úgy tűnt, hogy mindent jól csinálok. Szeretném látni az adatokat, mert valamiért nagyon csúszkáltak a gumijaim. Később sikerült leelőznöm Heidfeldet, de aztán kezdtem érezni, hogy alulkormányzott az autóm, ezért úgy döntöttünk, hogy szükség van egy extra bokszkiállásra, hogy kicseréljük az első szárnyat. Mehettünk volna jobban is, de végül így alakult, a törökországi fejlesztésekre kell fókuszálnunk" - tette hozzá a svájci versenyző.

"Az elejétől kezdve sok gondom volt a gumik tapadásával, ezért döntöttünk úgy, korán bejövök a bokszba, hogy megpróbáljam behozni a lemaradást. Aztán alig, hogy elhagytam a bokszot, éreztem, hogy az autó nagyon instabil, aztán leesett a kerékanya, majd a kerék is, és már nem volt mit tenni. Mivel az időmérőn az idei legjobb eredményemet értem el, ennél mindenképpen jobb eredményre számítottam" - nyilatkozta Alguersuari.

"Egyik autónk sem kezdett jól, azonnal elvesztettük a jó kvalifikációval megszerzett előnyünket" - fogalmazott Laurent Mekies, a csapat főmérnöke.

"Ezután gyorsan kihoztuk kerékcserére Jamie-t (Alguersuarit), hogy a három kiállásos taktikánk megvalósulhasson, de sajnos újra ki kellett állnia, mivel elvesztette a kerekét. Jelenleg is vizsgáljuk, hogy történhetett meg ilyen. Amikor Sebastian jött ki a bokszba, akkor pedig későn vettük észre, hogy sérült az első szárny, ezért néhány kör múlva újra ki kellett állnia, hogy kicserélhessük a hibás alkatrészt, de már nem tudta olyan ritmusban folytatni, mint előtte. Ennek ellenére fantasztikusan versenyzett, és sikerült megszorongatnunk Barrichellót a Williamsben"- fűzte hozzá Mekies.

Forrás: AFP