Vágólapra másolva!
Gyenge szombati szereplés és egy műszaki hiba után csak javítani tudott helyezésén a Lotus Renault két pilótája. Vitalij Petrov a 9., Nick Heidfeld a 12. helyen futott be.

"Kilencedik helyen befutni és két pontot szerezni egész jó, főleg, hogy nem sikerült valami előkelő helyen kvalifikálni magam. Kicsit csalódottak vagyunk, hogy nem tudtuk feljebb küzdeni magunkat és még több pontot gyűjteni. A stratégiánk rendben volt, de rá kell jönnünk, miben tudunk fejlődni. Elemezni fogjuk az adatokat, kiderítjük, hol volt a hiba, és mire Törökországba megyünk, megpróbáljuk újra elérni az Ausztráliában és Malajziában elért eredményeket" - mondta Vitalij Petrov a futam után a csapat honlapjának.

Nick Heidfeld kevésbé optimistán nyilatkozott: Nem vagyok boldog ezzel a végeredménnyel, bár a 16. helyről rajtoltam, ami ráadásul nagyon gyengén sikerült, de nagyon agresszíven közelítettem meg az első kanyart, így sikerült néhány helyet előre lépnem. Néhány kör után elkezdett rendetlenkedni a KERS, és nem tudtam kihasználni a teljesítményt, ami nagyon megnehezítette az előzést és a védekezést.

"Azt hiszem a versenytempónk nem volt rossz a második etapban, amikor lágy gumira váltottunk, de még mindig nehéz volt csatázni a többi autóval. Ezért álltunk ki hamar, hogy kemény keverékre váltsunk, hátha így előnybe kerülhetünk a többiekkel szemben. Sajnos Sergio Pérez és Adrian Sutil is ugyanabban a körben állt ki, ezért az utolsó etapban már nem tudtam megmutatni, mire vagyok valójában képes" - fejezte be nyilatkozatát a német pilóta.

"Ennyire hátulról rajtolva nehéz lett volna reprodukálni az eddig elért sikereinket. Végül is elég kellemetlenül alakult ez a nap, nem tudtunk úgy teljesíteni ezen a futamon, ahogy azt vártuk. Egyrészről azért, mert nem volt olyan könnyű előzni, még az állítható hátsó szárnnyal sem. Át kell gondolnunk a stratégiánkat, mert az tisztán látszik, hogy pontosan a megfelelő időben kell gumit cserélni. Természetesen örülünk Vitalij pontjainak, és azt hiszem, lesz elég időnk Törökországig, hogy összeszedjük magunkat és újból az élmezőnyben lehessünk" - reagált a versenyen látottakra Eric Boullier csapatfőnök.

Forrás: Lotus Renault

Alan Permane vezető mérnök így kommentálta a Kínai Nagydíjat: Ez egy trükkös nap volt mindannyiunk számára, amit csak nehezített a gyenge szombati szereplésünk. Vitalij rosszul rajtolt és beragadt, akkor elkezdtük törni a fejünket, hogy két vagy három kiállással csináljuk végig a futamot. A versenytempója tarthatónak tűnt, és úgy gondoltuk, az lesz a legjobb, ha csak kétszer jön ki. A tempó megtartásával sokat küzdöttünk, különösen a lágy gumikkal, és az előzés is nehezen ment mindkét pilótánknak. Nicknek is ugyanazt a stratégiát választottuk, ő viszont túlhevülés miatt bajlódott a KERS-szel, ami darabosan működött, ez nagyon megnehezítette a dolgát.

"Hosszú és keményen versenyen van túl a csapat, minden kör tartogatott csatákat mindkét pilótánk számára. Örültünk volna, ha a legjobb tíz között végzünk a nehéz tegnapi nap után. Vitalij és Nick mindent beleadott és mindketten feljebb léptek onnan, ahonnan indultak. A hőmérséklet magasabb volt, mint tegnap, de a motor és a hajtáslánc jól működött, ezért is vagyunk benne biztosak, hogy többre vagyunk képesek - tette hozzá a Renault motorokét felelős Ricardo Penteado.

Forrás: Lotus Renault