Vágólapra másolva!
Nico Rosberg a rajtrács negyedik helyét szerezte meg, Michael Schumacher viszont a hátsó szárny meghibásodása miatt a kvalifikáción elfékezte magát, ezért csak a 14. helyről indulhat. A Mercedes GP-nél már látják a fényt az alagút végén, Rosberget pedig vasárnap a dobogóra várják.

"Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, egy jó napon vagyunk túl, egyértelműen látszik, hogy sikerült fejlesztenünk az autón. Még mindig nem tartunk ott, ahol szeretnénk, de folyamatosan fejlődünk, és egyre közelebb kerülünk azokhoz a srácokhoz, akik egyelőre előttünk vannak. Keményen dolgozunk, hogy fokozzuk a versenytempót, holnap minden esélyünk megvan egy jó versenyre" - nyilatkozta Nico Rosberg az időmérő után.

Michael Schumacher számára rosszabbul végződött a szombati nap: "Szégyen, hogy így sikerült a szombat, pedig csapatszinten sokat fejlődtünk. Nicótól nagyszerű a negyedik hely, neki sikerült megvalósítani az elképzeléseinket. Nálam nem egészen a tervek szerint alakultak a dolgok. Nem tudtam jól összerakni a körömet a Q2-ben, időközben rájöttünk, hogy nem megfelelően működött a hátsó szárnyam, nem úgy viselkedett az autó, ahogy vártam, ezért fékeztem el magam a 14-es kanyarban. Remélem holnap jól sikerül a rajt és elérhetek egy jó versenytempót, akkor talán előreléphetek néhány helyezést" - nyilatkozta az időmérő után Schumacher.

Forrás: Mercedes

"Az autó már sokkal jobb volt ezen a hétvégén, és mindkét pilótánk jól kezdte a kvalifikációt. Sajnos Michaelnek nem jött jókor a piros zászló, a szárny hibája miatt pedig értékes időt veszített. Nico nagyszerű munkát végzett, minden nehézség ellenére bekerült a Q3-ba, utána pedig nagyon jó kört futott olyan gumikon, amik már a teljesítőképességük határán voltak, mindezt éppen a piros zászló előtt. Örülök, hogy megerősítettük a pozíciónkat és látványos fejlődést értünk el. Még sok tennivalónk van, de ez csak a kezdet" - tette hozzá Ross Brawn csapatfőnök.

Forrás: Mercedes

Norbert Haug alelnök sokat vár Rosbergtől: "Nico nagyszerű kört futott, a fiúk pedig jól teljesítettek. A pole pozíció még mindig nagyon távoli, bár Nico csak 2,5 tizeddel van lemaradva a P2-től. A második sorból indulni szép teljesítmény annak a csapatnak, amelyiknek ennyi nehézsége volt a szezonkezdetnél és ilyen keményen dolgozik, hogy behozza a lemaradást. Michael jó tempót ment a Q1-ben és olyan jó időt állított be, ami elég volt a Q2-ben is, hogy a Q3-ba kerüljön. Sajnos a végén gondja volt a szárnnyal, amire oda kell figyelnünk. A tegnapi tempója nem tűnt rossznak, úgyhogy minden esélye megvan holnap a pontszerzésre. Remélem Nico jól rajtol majd, és olyan eredménnyel végez, mint tavaly ilyenkor" - nyilatkozta.