Vágólapra másolva!
A McLaren pilótái ugyan jelentősen elmaradtak Vetteltől, de az erős versenytempójukban bízva optimistán várják a vasárnapi futamot.

"Reménykedtem abban, hogy esetleg összejön a pole pozíció, a Q2 során ez úgy tűnt, hogy reális is lehet, megtartottunk lágy gumikat a Q3-ra, de sajnos nem jött össze. Sebastian utolsó köridejét elnézve a második hely volt a legjobb, amit elérhettünk. Mégis, nagyon jó, hogy két autónk van a legjobb háromban, a legtöbbet kihoztuk a csomagból. Éjszaka javítottunk pár dolgot az autón, de még mindig vannak olyan területek, ahol javulnunk kell, ha a Red Bullt akarjuk megverni. Az autó nagyon konzisztens volt egész délután, mindent kihoztam belőle. Holnap azt hiszem a versenytempónk közelebb lesz a Red Bullhoz, mint a mai edzésen, egy jó versenyünk lehet ebből a rajtpozícióból. Ez az idei legjobb rajtpozícióm, péntek óta sokat javítottunk az autó egyensúlyán, a csapat óriási munkát végzett, nagyon köszönöm nekik. Nagy segítség volt, hogy a barátnőm is megjelent a pálya mellett, az ő bíztatása is sokat számított. Boldognak kell lennünk azzal, amit elértünk" - nyilatkozta Button az időmérő után.

Button szerint akkor van reális esélye a futamgyőzelemre, ha az első kanyarig meg tudja előzni Vettelt.

Hamilton spórolt a gumikkal az időmérőn, már a versenyre tartalékolt.

"Péntek este volt néhány nagyon jó változtatásunk az autó beállításán, ezért ma sokkal boldogabb voltam vele. Az időmérőn Jenson és én nagyon közel voltunk egymáshoz, fantasztikus munkát végzett, hogy meg tudott előzni. De egy kicsit áldozatot is kellett hoznom, hogy a versenyre maradjon friss lágy gumim, ez rontott a sebességemen. Azt a döntést hoztuk, hogy csak egy kört fogok menni a Q3-ban. Ez persze kompromisszum volt, de azt is jelenti, hogy most van egy friss szett lágy gumim a holnapi verseny egyik etapjára. Malajzia megmutatta, hogy milyen jelentősége van annak, ha valakinek marad friss gumija a versenyre. A holnapi stratégiánknak meg kell növelnie az esélyeimet a versenyen. Mindig jó, ha van a "zsákunkban" egy új szett gumi. Nagy pozitívum, hogy a holnapi verseny végén feltehetünk majd új gumikat, és ez a kopásukra is jó hatással lesz - tette hozzá Hamilton. (Hamilton arra utal, hogy a felgumizott pálya a verseny végén kevésbé veszi igénybe az abroncsokat - a szerk.)

Forrás: AFP
Button az időmérőn