Vágólapra másolva!
Vettel-fölény jellemzete a Kínai Nagydíj pénteki szabadedzéseit. A világbajnok mindkétszer az élen végzett, csapattársa, Webber egy második és egy tizedik helyet hozott össze.

Az idény első két versenyén diadalmaskodó Vettel fél másodpercet vert csapattársára, az ausztrál Mark Webberre, és több mint kettőt a harmadik brit Lewis Hamiltonra a Kínai Nagydíj első időmérő edzésén. A második megméretésen ugyancsak a német diadalmaskodott, ám Webber csupán a tizedik helyre tudta behozni az autóját.

"Nagyon eredményes napunk volt ma, jó ritmust kaptunk el, és igazán meg voltam elégedve az autóval, de még csak péntek van, rengeteg még a tennivalónk, így biztos vagyok benne, hogy sűrű lesz a holnapunk is" - nyilatkozta az edzések után Vettel.

A német címvédő csapattársának, Mark Webbernek az autójáról leesett egy kis légterelő a második edzésen, ám az ausztrál szerint nem emiatt csúszott vissza a tizedik helyre, hanem az új gumik számlájára írható a lassabb tempó. "Ma este még megvizsgáljuk a KERS-t, mert természetesen be akarjuk vetni a hétvégén, és azt szeretnénk, hogy 100 százalékosan működjön" - mondta az ausztrál, aki szerint hasznos volt a két pénteki edzés, mert "rengeteg értékes adattal" gazdagodtak.

Forrás: AFP/Liu Jin