Vágólapra másolva!
Következményei lehetnek, ha a Williams a Kínai Nagydíjon sem szerepel jól. Inog a technikai igazgató, Sam Michael széke.

Borzasztóan kezdte a 2011-es idényt a Williams. Bár a téli teszteken nem szerepelt rosszul az istálló, az első két verseny nem sikerült, Rubens Barrichello és Pastor Maldonado egyik futamon sem ért célba. A megbízhatósági problémák mellett a Williams sebességével is gond van, Adam Parr elnök szerint ezért változtatásokra van szükség.

"Nemcsak rövid távon gondolkozunk, olyan megoldásokra van szükség, amely 2012-re és azon túl is erősíti a csapatot" - mondta Parr. "Minden területet megvizsgálunk, semmi és senki sem szent. Nem hirtelen, hanem hosszú távra szóló döntést hozunk."

Német lapinformációk szerint a technikai igazgató Sam Michael a bűnbak, aki állásával fizethet a Williams vesszőfutásáért.

Valóban komoly változások lehetnek a kék-fehéreknél, Sanghajba ugyanis a főleg a háttérben tevékenykedő résztulajdonos, Christian Wolff is elutazik. Wolff szerint "öt-hat kulcsfontosságú kérdésről" van szó, köztük "az emberi tényezőt" is kezelni kell. Wolff úgy véli, hogy "az alapítóról az utód generációra való váltás" nem volt éppen zökkenőmentes.

A nyilatkozat valóban utalhat Michaelre, aki 2004-ben Patrick Headtől vette át a technikai igazgatói posztot a Williamsnél.

Forrás: AFP
Semmi nem jön össze