Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton hosszasan beszélgetett az újságírókkal a Kínai Nagydíj helyszínén. A mclarenes szerint a világbajnoki címvédő Sebastian Vettel nem jobb nála.

Lewis Hamilton számára nem sikerült a legjobban a Maláj Nagydíj, egy előre nem tervezett kerékcsere és egy húsz másodperces büntetés miatt csak nyolcadik lett. A McLaren pilótája már nem foglalkozik a múlttal, csakis előre tekint, Sanghajban hosszasan beszélgetett az újságírókkal.

Hamilton elismerte, hogy Sepangban sem neki, sem a McLarennek nem jött ki igazán a lépés, biztos benne ugyanakkor, hogy jobb stratégiával a Kínai Nagydíjon a győzelemre is esélyes a csapata. "Malajziában nagyon jó volt a versenytempónk, csak a stratégia volt szerencsétlen" - mondta Hamilton. "Megvolt a sebességünk a győzelemhez is. Ha ezen a hétvégén jobban mennek a dolgok, komoly esélyeink vannak az első helyre."

"Nem látok okot arra, hogy ne tudjam tartani a lépést Sebastiannal. Igaz, az autók között van némi különbség, de nem hinném, hogy jobb pilóta lenne nálam." Fernando Alonso szerint Vettel Sanghajban utolérhetetlen lesz, erről Hamilton véleményét is megkérdezték az újságírók.

"Kevés olyan dolog van, ami lehetetlen. Túl sok ugyanis a változó. Beleszólhat a versenybe az időjárás vagy hibázhat a Red Bull, és ha például Fernando akkor a közelben van, nyerhet. Szóval nincs kizárva, hogy Sebastian ezúttal nem nyer."

Forrás: AFP