Vágólapra másolva!
Délutánra határozottan feljavult a két Mercedes a sanghaji pályán, Nico Rosberg csak 2,5, Michael Schumacher pedig 4 tizeddel maradt csak el Sebastian Vettel Red Bulljától.

Délelőtt főként aeroteszteléssel foglalkozott a csapat, és próbálták az első információkat begyűjteni a beállításokról és a gumikról. Délután már teljes erővel a gumikra és a versenyre való felkészülésre koncentráltak, de emellett rövid etapokat is teljesítettek az időmérő edzésre való felkészülés jegyében.

"Ma végre előreléptünk egy kicsit, reggel megtanultunk pár pozitív dolgot az autóról Malajziához képest. Kifejezetten jó volt az autó egyensúlya ma, élveztem menni a pályán. Még nem igazán tudom, hol állunk, és hogy mit csináltak a többiek, de a mai futásunk reményt ad arra, hogy holnap egy jobb teljesítménnyel rukkoljunk elő" - mondta Nico Rosberg.

"Ma jó munkanapunk volt. Megváltoztattuk a megközelítésünket a munkához, és azt hiszem, ez kifizetődött. Főleg a magas üzemanyagszinttel való körözésre koncentráltunk, és úgy tűnik, így könnyebben megtaláltuk a beállítást, mintha alacsony üzemanyagszinttel kezdtünk volna. A hosszú etapok jól sikerültek számomra, ami tényleg egy előrelépés az első két versenyhez viszonyítva. Persze van még hova fejlődni, kíváncsi vagyok, holnap mit tudunk majd elérni"- nyilatkozta Schumacher péntek délután.

"Elég jó napunk volt, el tudtuk végezni azokat a munkákat mindkét autón, amelyeket terveztünk mára. A mérnökök és a versenyzők jó munkát végeztek a két szabadedzés között, tudtak javítani az autó egyensúlyán, és minden olajozottan működött" - mondta Ross Brawn csapatfőnök.

Norbert Haug a Mercedes képviseletében szintén elégedetten nyilatkozott. "Ez egy konstruktívabb nap volt annál, amit az első két versenyhétvégén tapasztaltunk, Nico és Michael is sok kört tett meg. A nap egy részében nem működött Michaelnél a KERS, ami meglátszott a köridején, ezt holnap ki kell javítanunk."

Forrás: Mercedes GP