Vágólapra másolva!
2012-ben újra Forma-1-es versenyt és MotoGP-futamot rendezne az Egyesült Államok. A helyszín nem Indianapolis, hanem az Austinban épülő Circuit of Americas (Amerikák pályája) nevű pálya lenne.

"Mi nem egyszerűen egy versenypályát építünk, hanem egy hatalmas szórakoztató- és üzleti központot" - mondta Tavo Hellmund, a Forma-1 Amerikai Nagydíj nevű szervezet elnöke.

"Összesen harminc versenynapot tudunk megrendezni egy évben, de ez a létesítmény nagy inspirációt jelent további ötletek megszületéséhez és csodálatos események megvalósulásához"- tette hozzá Hellmund.

A pálya új logója piros és szürke színekben pompázik, ami a tulajdonosok szerint a versenyzés izgalmát, és a győzelem érzését fejezi ki. Az austini pálya aszfaltcsíkja közel öt és fél kilométer hosszú, és alkalmas F1-es és helyi bajnokságok versenyeinek megrendezésére is, illetve MotoGP futamokat is rendeznek majd, a lelátókon pedig több mint 120 ezer ember láthatja élőben a versenyeket.


"Az elnevezés legcsábítóbb aspektusa az "Americas" szó" - fogalmazott Red McCombs, a létesítményt tervező cég igazgatója. "Ez pontosan kifejezi, hogy Austin Amerika központja, itt van észak, dél, kelet és nyugat kereskedelmi és a kulturális kereszteződése. Reméljük, rengeteg rajongó fog ide érkezni a világ minden pontjáról!" - fűzte hozzá.

Forrás: COA

A különböző létesítményeket úgy alakították ki, hogy egy időben lehet bennük rendezni különböző rendezvényeket. Például a paddock ötszáz fő befogadására alkalmas különtermében akár egy versenyhétvégén is vállalati vacsorák vagy jótékonysági rendezvények lebonyolítására van lehetőség.

Forrás: COA

A pálya lelátó részében 750 fő számára alakítanak ki luxuslakosztályokat, emellett éttermek, kávézók, valamint egy média- és konferencia-központ is helyet kap itt, amelyekben fogadásokat, üzleti találkozókat tarthatnak, míg versenyhétvégén a sajtó munkatársai vehetik birtokba. Az 5400 négyzetméteres orvosi épület egész évben gyakorlási lehetőséget ad a térség egészségügyi dolgozóinak, illetve az orvostanhallgatóknak, de természetesen a versenyek során súlyos sérüléseket szenvedő pilóták ellátására is alkalmas lesz. A pálya mellett helyet kap egy hatalmas bevásárlóközpont is, amely a szurkolók további szórakoztatását biztosítja.