Vágólapra másolva!
A Sauber mexikói újoncának nagy szerencséje volt Malajziában, mert sértetlenül megúszta, hogy egy idegen autóból származó alkatrész behatolt a kabinjába.

A pilóta a pontszerző helyre is esélyes volt, amikor autójába fúródott egy másik autóról levált alkatrész, és az autója nem tudta folytatni a versenyt.

Csak a verseny utáni ellenőrzésen derült ki, hogy akár komolyabb baja is lehetett volna Péreznek, ugyanis az a bizonyos alkatrész - valószínűleg egy ballasztsúly - könnyedén átment a padlólemezen, és a kabinba is behatolt.

Az autóban olyan súlyos kár keletkezett, hogy a Sauber kénytelen egy új szénszálas vázat készíteni Péreznek a kínai futamra.

Pérez elárulta, hogy nem volt esélye elkerülni az alkatrésszel való találkozást. "Valami volt a pályán, nem volt időm kikerülni, még azt sem tudjuk, hogy egy Toro Rossóból vagy valami más autóból származott-e. Amikor Alguersuari belement, utána pont elém került, és behatolt az autómba. Nagyon veszélyes volt, mert átment a számítógép dobozán, és pont az ülésem előtt állt meg" - nyilatkozta a mexikói.

Forrás: Sauber F1